Hardveres spamszűrő - MFILTRO

Az MFILTRO hardveres spamszűrő termékcsalád totális ellenőrzést ad a levelezés felett, korlátlan licenceivel ideális szűrőrendszert alkot közép- és nagyvállalatok, internet szolgáltatók valamint intézmények levelezésének kompromisszummentes védelmére.

A spamszűrő működése

A nagy teljesítményű MFILTRO hardveres spamszűrő a levelezőrendszer előtt működik, ideális esetben SMTP MX kiszolgálóként egyidőben akár több ezer domain levelezését is kezelni képes. A spamszűrő által eltávolított levélszemét eldobható, visszautasítható, kerülhet webes felhasználói karanténba vagy megjelölve továbbítható és más címre is elküldhető.

Az MFILTRO levélfeldogozási rendszere tetszőlegesen programozható, saját adatbázisokhoz is illeszthető; míg az átmenő leveleken a spamszűrésen kívül számos más művelet is végezhető. A rendszer így a jó feladók, szerverek vagy domainek különféle testreszabható fehérlistázási lehetőségével biztosítja a spamszűrés maximális megbízhatóságát.

A hardveres spamszűrő működéséből adódóan tehermentesíti a levelezőrendszert, védelmet nyújt a levélszemét melett a szolgáltatás-megtagadással járó (DoS) támadások és a botnetek hálózati támadásai ellen is. Az MFILTRO korlátlan licencei miatt ideális internet szolgáltatói környezetben tetszőleges számú postafiók védelmének ellátására.

Piacvezető technológiák

A rendszer motorját a világ legnagyobb spamszűrő gyártója biztosítja: a több mint 1 milliárd postafiók védelméről gondoskodó Cloudmark által fejlesztett, óriási spamszűrési teljesítményre optimalizált saját levelezőszerver (MTA) alkotja az MFILTRO alapját.

A spamszűrés megbízhatóságára a francia piacvezető VadeRetro nyújt garanciát, amivel a rendszer lényegesen jobban alkalmazkodik a többnyelvű európai levelezésekhez, mint az amerikában és elsősorban angol nyelvre fejlesztett spamszűrők.

Az MFILTRO felépítése és szűrőmotorjai

 • Cloudmark MTA: nagy teljesítményű, spamszűréshez fejlesztett, programozható és testreszabható levelezőszerver
 • VadeRetro Antispam: vezető proaktív spamszűrő technológia
  99,7% feletti pontossággal, jó levelek téves azonosítása nélkül
 • Kaspersky Antivirus: megbízható vírus- és kémprogram-védelem
 • SourceFire ClamAV: a világ legelterjedtebb email vírusszűrője
 • SURBL, RBL és DNS: számos DNS lekérdezés és ellenőrzés

A vírus- és kémprogram-védelemre pedig a nyílt forráskódú SourceFire ClamAV mellett a Kaspersky Antivirus is választható, amivel valódi több rétegű vírusvédelem és átfogó biztonsági csatolmányszűrés valósítható meg.

Évtizedekre tervezett hardveren

Az MFILTRO egyedülálló, licenckorlátozástól mentes szoftverrendszerét Németországban összeszerelt hardverre telepítik. A hardvert egy 25 éve szervereket és szuperszámítógépeket építő német vállalat gyártja, az IPS tűzfalakhoz hasonlóan a garanciától függetlenül évtizedes igénybevételre készülnek.

A hardverre élettartamra szóló garanciát vállalunk, amit a folyamatos előfizetés biztosít: az előfizetés meghosszabbításával nem csak az összes új szoftververzió és adatbázisfrissítés ingyenes, hanem a hardver garancia is meghosszabbodik, a meghibásodott készülékeket pedig javítás nélkül cseréljük. Hazai raktárunkból 1 napon belüli készülékcsere is elérhető.

10 perc után teljes védelem

Az MFILTRO kezdeti beállításai mindössze 10 perc alatt elvégezhetők, amivel a szűrőrendszer további finomhangolás, tanítás és egyedi beállítás nélkül is maximális védelmet tud nyújtani. Az egyes beállítások később tetszőlegesen finomíthatók és egyéni szabályok is pár kattintással létrehozhatók az MFILTRO webes kezelőfelületén.

Óriási szűrési teljesítmény

Más megoldások hagyományos levelezőrendszereivel szemben a speciális, kifejezetten spamszűrésre fejlesztett Cloudmark levelezőszervernek köszönhetően alacsony erőforrás-használat mellett óriási szűrési teljesítményre képes az MFILTRO: a legkisebb M200 modell is óránként 100 000 levél szűrését biztosítja. Nagyobb modellekkel óránként több mint 1 millió levél is szűrhető a maximális védelem mellett.

Licenckorlátozás nélkül

Egyik MFILTRO modell sem tartalmaz szoftveres korlátozást: a hardver kapacitásáig akárhány levél szűrhető és tetszőleges számú postafiók és tartomány védhető. A NETASQ IPS tűzfalhoz hasonlóan így az MFILTRO spamszűrők esetében is az adott feladatnak és levélszámnak legjobban megfelelő célhardver választható, a pontos felhasználószám ismerete és licenckorlátozások nélkül.

Automatikus frissítés

A levélszűrő minden szűrőmotorjának frissítése automatikusan töltődik le, így az egyszer beállított spamszűrő további módosítások nélkül évekig friss és használható marad.

Az előfizetési díj a hardvergarancián kívül minden új szoftverfrissítésre is kiterjed, így az új modellek (főverziók) szoftverei is ingyenesen elérhetők lesznek.

Webes kezelőfelület

Az MFILTRO minden beállítása és működési statisztikája a központi webes kezelőfelületről érhető el. A webes felületen a szűrőrendszer működése (szűrési szabályai) tetszőlegesen finomíthatók, míg a rendszer működéséről részletes grafikonokat, jelentéseket és valós idejű statisztikákat is készít.

Kezelőfelület

A végfelhasználóknak készült kezelőfelületen minden felhasználó saját karanténját kezelheti, ahová beállításoktól függően kerülhetnek a kiszűrt levelek. A karantén használata mellett számos más módon továbbítható vagy eldobható a levélszemét.

Teljes SMTP ellenőrzés

Az MFILTRO saját, spamszűrésre fejlesztett levelezőrendszere (MTA) egyedülálló módon az SMTP protokoll minden lépcsőjének aprólékos felügyeletét biztosítja. A tetszőlegesen alakítható szabályok minden SMTP parancs előtt és után futnak le, a feldolgozásban feltételes elágazásokat (if-then-else), változókat, listákat, reguláris kifejezéseket, SQL lekérdezéseket és a levél tartalma alapján beállított makrókat szabadon lehet használni.

Testreszabható SMTP feldolgozás

 1. BANNER és kezdeti kommunikáció
 2. HELO-EHLO válasz feldolgozása
 3. AUTH azonosítások feldolgozása
 4. MAIL FROM utáni feladó ellenőrzés
 5. RCPT TO utáni címzett validálás
 6. DATA utáni szabályok elfogadás előtt
 7. Tartalomszűrő szabályok

A szabályok tartalmazhatnak: feltételeket, változókat, makrókat, listákat, IP/hálózat listákat, reguláris kifejezéseket és SQL lekédezéseket

A rugalmas szabályok használatával például könnyen biztosítható, hogy az ügyféltörzsben szereplő email címekről érkező leveleket biztosan ne szűrje ki a rendszer. Valamint kigyűjthetők és automatikusan fehérlistázhatók a megbízható leveleződomainek és szerverek is. A szabályok egyúttal lehetőséget biztosítanak a levélforgalom feldolgozására is, amivel a levél tartalma alapján különféle SQL lekérdezések indíthatók, vagy akár új levél is létrehozható.